5 gode råd til miljøvenlig bilkørsel

Ikke nok med at du kan spare mange penge i benzin, så er det også godt for miljøet at køre miljøvenligt. Selvom det godt kan lyde som lidt af en videnskab at køre miljøvenligt, så behøver det faktisk slet ikke at være det. Her i guiden får du 5 gode råd til, hvordan du kan påvirke miljøet mindre, når du kører bil. Udarbejdet med hjælp fra kviklanet.dk.

  1. Hold omdrejningerne nede

Det første tip handler om, at du altid bør holde dine omdrejninger så langt nede som muligt. Jo flere omdrejningerne bilen bruger, jo mere benzin bruges der også. Det er okay at springe gear over, hvis det kan lade sig gøre. Du skal bare altid begynde kørslen i 1. gear.

  1. Hold afstand til den forankørende

Et råd der også giver en større sikkerhed i trafikken, er at holde en fornuftig afstand til den forankørende. Hvis du bremser og accelererer hele tiden, så vil det påvirke benzinforbruget negativt. Hold en fornuftig afstand til den forankørende, så du nogenlunde kan holde den samme fart.

  1. Undgå tomgang

Det giver lidt sig selv, at det er dårligt at bilen står i tomgang. Der er dog ikke mange mennesker, der tager rådet til sig. Hvis din bil står i tomgang i nogle minutter, før du begynder at køre, kan du hurtigt få brugt noget unødvendig benzin. Det samme gælder under kørslen. Hvis du ved på forhånd, at du skal holde stille i mere end 1 minuts tid, kan du sagtens slukke bilen. Mange biler i dag har en start-og-stop funktion, hvor det hele sker automatisk.

  1. Sæt farten ned

Et andet tip der også er godt for sikkerheden, er at overholde fartgrænserne. Jo hurtigere du kører, jo højere er dit benzinforbrug også. Det samme gælder på motorvejen, hvor du sagtens kan køre langsommere end de 110/130 kilometer i timen. Naturligvis tager det lidt længere tid at nå frem, men hvis du ønsker at køre mere miljøvenligt, så kan det være en af måderne til det.

  1. Den miljøvenlige bil

Hvis du har en bil, der er mange år gammel, så er den helt sikker ikke god ved miljøet. En miljørigtig bil behøver i dag ikke at koste så mange penge. Det gælder særligt ikke, hvis du kun har behov for en minibil. Her kan de fleste biler fås fra mellem 100.000 – 150.000 kroner. Skal du have en god og miljøvenlig familiebil, skal du højere op. Der kan ved at vælge en miljørigtig bil være mange penge at spare på benzinforbruget og ikke mindst på den grønne afgift.

Lån penge til den miljørigtige bil

Vil du gerne have en miljøvenlig bil for at kunne spare penge på benzinregningen og for at skåne miljøet? Så kan en mulighed være at sælge din nuværende bil og få den til at indgå i handlen. Det vil desuden reducere dit billån, så du kommer til at sidde billigere i bilen. Der findes i dag rigtig mange muligheder for at tage et billån. Rigtig mange forhandlere tilbyder billån og finansiering, du kan også tage billånet i banken eller hos en online bank. Det er altid godt at indhente tilbud fra de forskellige steder, så du er sikker på, at du vælger det bedste billån.

I de fleste tilfælde vil banken eller forhandleren have det bedste tilbud, men kravene er også højere her, end de er hos en online bank. Har du problemer med at blive godkendt hos banken eller hos forhandleren, kan en sidste løsning være en online bank. Vær som ved alle andre lån opmærksom på omkostningerne.