Hvorfor du bør kende til Singles Day

Hvis du troede Black Friday var en kæmpe begivenhed, så kan du godt tro om igen. Denne amerikanske shoppedag er det rene vand sammenlignet med kinas Singles Day; og den gode nyhed er, at den nu også kommer til Danmark, hvilket kan betyde rigtig store besparelser på en lang række fantastiske varer.

Hvad adskiller Single Day sig så fra de andre?

Singles Day har faktisk eksisteret siden 2009, hvor internet giganten Alibaba forvandlede en begivenhed, der tidligere var socialt betonet (en måde for singler at mødes på) til verdens største shoppebegivenhed. Faktisk bliver der solgt for så mange penge, at det får både Black Friday samt Cyber Monday til at ligne et bittelille gademarked (hele 213 millioner Dollars den allerførste dag sat overfor ”sølle” 5 milliarder Dollars på Black Friday).

Danske butikker er nu også med i klubben

Singles Day har siden 2017 været en fast bestanddel af den danske indkøbskalender, og kører under parolen, at dette er en dag, hvor man kan være ekstra god ved sig selv. Selvom begivenheden i sine første spæde år kun solgte produkter, der på en eller anden måde henvendte sig til de mange singler, så har tiderne nu ændret sig. I dag kan man købe en lang række produkter under stort set enhver kategoribeskrivelse. På denne måde, minder den danske udgave i det store og hele om det man kender fra Black Friday. Konklusionen er derfor, at man blot har endnu en dag i løbet af året, hvor man kan shoppe til ekstra billigere priser. Til at begynde med, var det kun en lille udvalg af butikker herhjemme, der besluttede sig for at deltage i Singles Day udsalget. Dette har nu ændret sig, og faktisk slutter flere og flere butikker sig til klubben hvert eneste år.

Hvorfor er Singles Day sådan succes?

En af de absolut vigtigste årsager til Singles Days store succes i Kina er, at der virkelig er tale om en integration med mobiltelefonen, hvilket følger en generel trend indenfor indkøbsverdenen. Stadig flere og flere mennesker handler i dag via nettet, og behovet for at have kontanter eller kreditkort på sig, bliver mindre og mindre hver eneste dag. Men Singles Day er ikke bare en indkøbsdag i Kina; der bliver nemlig også afholdt en masse begivenheder, såsom musikoptrædender og konkurrencer, der alt sammen er med til at gøre begivenheden til en altomfavnende affære; og med mere end 190,000 brands under bæltet, kommer du bestemt ikke til at løbe tør for produkter til at forkæle dig selv.